Venedig

150 kanaler
Venedig eller Venezia er hovedby i Veneto regionen i Italien. Venedig har omkring 310.000 indbyggere, når man medregner forstæderne Mestre og Porto Marghera på fastlandet. Venedig ligger på 117 småøer i Venezia lagunen ved Adriaterhavet. Byen er forbundet med 400 broer. Fra fastlandet når man Venedig via en 3,6 kilometer lang dæmning. Al trafik i Venedig afvikles gennem kanalerne, hvoraf der findes cirka 150. Den største kanal hedder Kanal Grande, og er 70 meter bred og 3,8 kilometer lang. 

En enestående by
Venedig er en af de få byer i verden, som i sandhed kan kaldes enestående. Den har trodset sin skæbne og overlevet på en række lave sandbanker i Adriaterhavets tidevand, hvor den regelmæssigt udsættes for oversvømmelser. Byen, der engang var en mægtig handels og flådemagt i Middelhavet, har nu fået en ny rolle. De mange palazzi er blevet til butikker, hoteller, og lejligheder. Pakhusene er omdannet til museer, og klostrene er centre for restaurering af kunstværker. Kun lidt i Venedigs grundlæggende struktur er dog ændret i de sidste 200 år. Venedig er sunket kraftigt i nyere tid, og der arbejdes til stadighed på at renovere og bevare de mange historiske bygninger, bl.a. ved at beskytte byen med div. diger. 

Lej eller udlej feriebolig i  Venedig og andre italienske byer via BoligUdland

Læs nyheder om Venedig og Italien

Måtte du opdage en fejl eller have tilføjelser, vil vi være meget taknemmelige, hvis du skriver en mail til 
info@boligudland.dk . Vi vil herefter, så hurtigt som muligt, undersøge og rette denne. 

Billeder fra Venedig

     Se Venedig og dø giver pludselig mening når man har besøgt denne fantastiske by.      Venedig er en af italiens største turistattraktioner, og boligpriserne blandt de aller højeste.      Venedig ligger på 117 småøer i Venezia lagunen.

     Venedig er hovedby i regionen Veneto.     Venedig har omkring 310.000 indbyggere     Kig mod Santa Maria de Salute.


Eksempler på boliger til salg i Italien