LANDEINFO

Pas og visum

Pas
Danske statsborgere skal huske gyldigt pas. Pas skal som minimum være gyldigt 6 måneder udover opholdet. Børn, op til 15 år, kan indrejse uden eget pas, hvis de er indskrevet i forældrenes pas.
Det er påkrævet at bære legitimation på alle tidspunkter. En fotokopi af pas kan være tilstrækkeligt, men politiet kan kræve at se selve passet, som derfor bør være let tilgængeligt. Tag eventuelt en kopi af dit pas og dine øvrige rejsedokumenter med på rejsen, men sørg for at opbevare dem adskilt fra originalerne. Kopierne kan være nyttige at have, hvis originalerne bliver stjålet.

Visum
Visumfri i indtil 30 dage. Pr. 1. oktober 2006 blev det indskærpet, at turister, som ved indrejse har fået tilladelse til at opholde sig i landet i 30 dage uden visum, kun kan forlænge opholdet ved ind- og udrejse (visa-run) to gange. Her krydses grænsen til et naboland alene med det formål at få visummet til thailand forlænget. På den måde opnås ret til ophold i Thailand i yderligere 90 dage. Forbliven i landet udover det givne visums gyldighed kan i værste fald resultere i indsættelse i immigrationsfængsel. For yderligere information kontakt venligst Thailands ambassade/konsulat. Det anbefales samtidig at få bekræftet ovenstående visumregler, der kan ændre sig med kort varsel.

Retirement Visum

Er man over 50 år på tidspunktet for ansøgning af visum man ansøge om et såkaldt “retirement Visa” (Non-immigrant Visa O-A). Dette giver ret til ophold i Thailand i et år, dog skal man melde sig hos de lokale immigrationsmyndigheder eller det lokale politi hver tredje måned. Der er forskellige krav til denne type visum. Disse krav kan du læse nærmere om på Thailands ambassades hjemmeside i Danmark. Det gælder bl.a. kontoudtog, bekræftelse på indkomst, straffe- og helbredsattest, m.v. Klik HER for at komme til Thailands ambassades hjemmeside i Danmark.

Visum med formål om besøgende familie
Hvis en ægtefælle/familiemedlem har opnået visum (er man pensioneret skal ægtefællen/familiemedlemmet dog være over 55 år) kan man søge om et Non-immigrant Visa kategori O. Dette giver ligeledes ret til ophold i Thailand i op til et år, men man må dog ikke tage arbejde. Ligeledes kræves en del dokumentation hjemmefra i forhold til til kontoudtog, bekræftelse på indkomst, straffe- og helbredsattest, m.v. For de eksakt korrekte informationer henvises til Thailands ambassade i Danmark. Klik HER for at komme til Thailands ambassades hjemmeside i Danmark.

Måtte du opdage en fejl eller have tilføjelser, vil vi være meget taknemmelige, hvis du skriver en mail til info@boligudland.dk . Vi vil herefter, så hurtigt som muligt, undersøge og rette denne.

 

Edit This