LANDEINFO

Sundhed og sikkerhed

Sygdomme
Ved en rejse til Portugal kan man overveje beskyttelse mod følgende sygdomme:

Difteri
Difteri er en form for halsbetændelse ledsaget af optagelse af en nervegift i kroppen. Sygdommen smitter gennem luften fra andre menneskers svælg. Er der ikke vaccineret indenfor de sidste 10 år, bør der gives en vaccination, ofte i kombination med stivkrampevaccine.

Stivkrampe (tetanus)
Stivkrampe (tetanus) opstår som komplikation til urene sår. Er man beskyttet kan man undgå at blive vaccineret i forbindelse med behandling af sårskader under rejsen. Ligger sidste vaccination mere end 10 år tilbage, bør der gives en vaccination der beskytter i mindst 10 år. Gives nu næsten altid i kombination med difterivaccine.

Sikkerhed

Generelt et sikkert land at færdes i
Generelt er kriminalitet relativt begrænset i Portugal, men lommetyve, tasketyveri og tyveri fra biler ses ofte i turistområder. Pas, kreditkort, flybilletter og penge bør aldrig opbevares sammen i håndtaske eller lommer. Efterlad aldrig værdigenstande i parkerede biler.

Lissabon
Der er en del lommetyverier i Lissabon, og også eksempler på bander, der omringer deres offer, og efterfølgende røver dette. Man bør være opmærksom på lommetyve i offentlige transportmidler. Særligt på den berømte sporvognslinie 28 i Lissabon. Hvis man ved nattetid færdes til fods i byen, frarådes det at gå med værdifulde smykker og ure. Tag i stedet en taxa for at være på den sikre side. Politiet anbefaler desuden, at bilvinduer og døre holdes lukkede og låst, hvis der køres i byen om natten.

Måtte du opdage en fejl eller have tilføjelser, vil vi være meget taknemmelige, hvis du skriver en mail til info@boligudland.dk . Vi vil herefter, så hurtigt som muligt, undersøge og rette denne.

Edit This