LANDEINFO

Geografi

Landegrænser: 4865 km: Burma 1800 km., Cambodia 800 km., Laos 1750 km., Malaysia 510 km.
Kystlinie: 3219 km.
Højeste punkt: 2576 m., Doi Inthanon.
Laveste punkt: 0 m., Thailandske Golf.

Længere end bredt
Thailand er meget længere end det er bredt. Fra syd til nord er der 1700 km. og kun omkring halvdelen fra øst til vest. 38% af landet er dækket af skov/jungle. Mod vest/nordvest grænser Thailand op til Union of Myanmar(Burma), mod nordøst/øst til Laos og Cambodia og mod syd til Malaysia.

Varieret land
Det nordlige Thailand er hovedsagelig bjerglandskab med høje bjergkæder med byen Ching Mai midt i området. Det centrale lavland er en stor slette, hvis jordbund består af frugtbart ler aflejret fra floden Chao Phraya. Området kaldes for “Den store risskål”, da det er det store center for risdyrkning. Det er også i det område at Thailands hovedstad Bangkok ligger. Det østlige Thailand er stort set slette. Det sydlige Thailand er en del af Malacca-halvøen og består af skovklædte foldebjerge, som er meget rige på forskellige mineraler.

Måtte du opdage en fejl eller have tilføjelser, vil vi være meget taknemmelige, hvis du skriver en mail til info@boligudland.dk . Vi vil herefter, så hurtigt som muligt, undersøge og rette denne.

Edit This