LANDEINFO

Geografi

Landegrænser: 1.930 km: Østrig 430 km, Frankrig 490 km, Vatikanstaten 3 km, San Marino 40 km, Slovenien 230 km, Schweiz 740 km.
Kystlinie: 7600 km
Højeste punkt: 4.807 meter Mont Blanc
Laveste punkt: 0 meter Middelhavet

Republikken Italien
Italien er en republik i det sydlige Europa ved Middelhavet. Det har grænse med Frankrig i vest, Schweiz og Østrig i nord, og Slovenien i øst. På grund af landets form kaldes det i folkemunde tit Støvlelandet. Italien var tidligere opdelt i en række småstater, men blev i 1861 samlet i et kongerige under Sardiniens konge Victor Emanuel 2. Italien omslutter to småstater, Vatikanstaten, der ligger i Rom, samt San Marino, der ligger i Apenninerne omtrent midtvejs mellem Rom og Venedig.

Varieret landskab
Italien spænder, pga. dets størrelse, og specielt fordi det strækker sig så langt fra nord til syd, over et meget varieret landskab. I nord ligger Alperne, der danner den naturlige grænse mellem Italien og de andre alpe-lande som f.eks. Østrig og Frankrig. De store mængder smeltevand, som dannes i bjergene, strømmer ned gennem dalene som store floder, og danner på sletterne de store søer, der i dag er et yndet turistmål. Den mest berømte er Garda-søen, men af andre kan nævnes Lago Maggiore, Como-søen og Iseo-søen. For foden af Alperne ligger Italiens lavland, et enormt slettelandskab, hvor den største enkelte slette er kendt som Po-sletten. Den er næsten 300km bred, og trues, fordi den er så flad, ofte af oversvømmelser fra floden Po og nogle af dens bifloder. Længere sydpå finder man bjergkæden Appenninerne, der faktisk udgør resten af halvøen. De steder, hvor bjergkæden forsvinder i havet findes nogle utrolig smukke badestrande, der som de store søer er et yndet turistmål.

Hold dig opdateret om det sidste nye – tilmeld dig vores NYHEDSBREV

Læs om klimaet i Italien

Måtte du opdage en fejl eller have tilføjelser, vil vi være meget taknemmelige, hvis du skriver en mail til info@boligudland.dk . Vi vil herefter, så hurtigt som muligt, undersøge og rette denne.

Edit This