LANDEINFO

Geografi

Landegrænser: 1.810 km: Grækenland 495 km, Makedonien 150 km, Rumænien 610 km, Serbien & Montenegro 320 km, Tyrkiet 240 km.
Kystlinie: 354 km
Højeste punkt: 2.925 meter Musala.
Laveste punkt: 0 meter Sortehavet.

Donau og Sortehavet
Geografisk har Bulgarien meget at tilbyde. Fra sin position på den østlige Balkanhalvø ligger Sortehavet mod øst, mens Donau danner landets naturlige, nordlige grænse mod Rumænien. Floden er endvidere hovedansvarlig for Donausletten, der er et utroligt frugtbart område, som dækker godt en tredjedel af Bulgariens areal. Sortehavet er ca. 450.000 km2 stort. Det er 1.154 km langt og 610 km bredt på det bredeste sted. Havet er op til 2.200 m dybt og er forbundet med Middelhavet gennem Bosporusstrædet, Marmarahavet og Dardanellerne. En række af Mellem og Østeuropas største floder flyder ud i Sortehavet, således Donau, Dnestr, Dnepr, Don. På grund af denne konstante vandtilstrømning er havet forholdsvis saltfattigt.

Bjerge

Bulgarien rummer endvidere flere bjergkæder, som dækker godt en tredjedel af landet. Landet gennemskæres fra øst til vest af Balkanbjergene, som når deres højeste punkt med bjerget Musala syd for Sofia med 2.925 m.

Hold dig opdateret om det sidste nye – tilmeld dig vores NYHEDSBREV

Læs om klimaet i Bulgarien

Måtte du opdage en fejl eller have tilføjelser, vil vi være meget taknemmelige, hvis du skriver en mail til info@boligudland.dk . Vi vil herefter, så hurtigt som muligt, undersøge og rette denne.

 

Edit This