LANDEINFO

Klima

Ved Middelhavet, Ægæerhavet og Marmara regionen er sommersæsonen varm og tør og vintersæsonen mild. Der er mest nedbør i november til februar. Ved midsommertid kan temperaturen komme op på 35 grader, men brisen fra havet giver en behagelig temperatur. Kysten er perfekt for de turister, der elsker sol og varmt vand. Det meste frugt, grøntsager, bomuld, korn og tobak vokser ved kysten. Bananerne vokser kun ved Middelhavskysten. Ved Sortehavet er klimaet køligere og mere regnfuldt. Her dyrkes majs, ris, byg, kartofler, sukkerroer, løg og hamp.

I højlandet er sommeren varm og vinteren kold, og det sner en del. Der kan også ligge sne i bjergene om sommeren. Her er landbruget og kvæget af stor vigtighed. Der dyrkes  hvede, bønner, kartofler, sukkerroer samt druer i visse egne.

Det østlige Anatolien ligger 2000 m. over havoverfladen. Sommeren er kølig og vinteren er meget kold og fyldt med sne. Her lever man af landbrug og kvæg på trods af, at kun en tiendedel af jorden er frugtbar. Der dyrkes hvede og byg, bomuld, tobak og sukkerroer. I de landsbyer som ligger i læ, kan man dyrke frugt, og abrikoserne fra Malatya er meget berømte.

Klimaet i den sydøstlige del af Tyrkiet bliver påvirket af klimaet fra Central Anatolien og klimaet fra Middelhavet. Den lange sommer er varm og vinteren er kort og regnfuld. Her dyrkes der korn og grøntsager.

Måtte du opdage en fejl eller have tilføjelser, vil vi være meget taknemmelige, hvis du skriver en mail til info@boligudland.dk . Vi vil herefter, så hurtigt som muligt, undersøge og rette denne.

 

Edit This