LANDEINFO

Klima

Tropisk klima
Thailands klima er tropisk med høje temperaturer og luftfugtighed, og kan siges at have tre slags årstider, nemlig varm, kølig og våd. På grund af den lange nord-syd-afstand og indvirkningen fra monsunerne i syd har disse årstider forskellig længde. Som tommelfingerregel varer den kølige årstid fra november til februar, den varme årstid fra marts til maj og den våde årstid fra juni til oktober.

Regntid

Regnen kommer som regel som korte, gennemblødende styrtregnskyl, som sjældent varer mere end et par timer ad gangen, og det bør derfor ikke afholde rejsende fra at besøge Thailand i regntiden, hvor plantevæksten og vandfaldene optræder i deres mest overvældende pragt. Regntiden er afgørende for det sårbare økosystem i hele østen. Gennemsnitstemperaturen er i den varme årstid på 34 grader og i den kolde årstid på 31 grader. Temperaturen i syd viser den mindste variation. Længere nordpå er de tilsvarende temperaturer henholdsvis 36 grader og 29 grader. Man skal være opmærksom på, at der tales om gennemsnitstemperaturer. I de kølige årstider nordpå kan nattemperaturen let falde til 15 grader eller lavere, mens temperaturen i den varme årstid ofte overstiger 40 grader, især på den nordøstlige slette. Den bedste rejsetid er fra november til februar (højsæsonen er fra november til april).

Måtte du opdage en fejl eller have tilføjelser, vil vi være meget taknemmelige, hvis du skriver en mail til info@boligudland.dk . Vi vil herefter, så hurtigt som muligt, undersøge og rette denne.

 

Edit This