LANDEINFO

Klima

Masser af solskinstimer på Adriaterhavskysten
Klimaet i Kroatien varierer dels fra sommer til vinter, dels fra nord til syd. I syd er det generelt Middelhavstemperaturer, mens den nordlige del af landet mere ligner Centraleuropa, hvad vejret angår. Vintrene kan være temmelig kolde, og temperaturerne ligger omkring frysepunktet og lidt over. Ved kysten er der subtropisk klima, hvilket betyder, at der aldrig bliver særlig koldt. Inde i landet er der imidlertid fastlandsklima, som giver varme somre og meget kolde vintre. Adriaterhavskysten har gennemsnitligt 2.600 solskinstimer pr. år, hvilket gør den til et af de mest solrige og varme kystområder i Europa.

De tre vinde
Der findes tre vinde i Kroatien – maestralvinden (NV), buraen (NØ) og jugoen (SØ). Om sommeren bringer den friske havvind, maestralen, behagelig kølighed ind over landet. Maestralen er en termisk vind, der følger solen. Den begynder at blæse ved 10-11-tiden om formiddagen og aftager ved 16-17-tiden. Den kan blæse op til 11-12 meter i sekundet, men normalt opnår den en styrke på 7-9 meter i sekundet. Maestralen blæser kun om sommeren og er tegn på højtryk og godt vejr. Den kolde nordenvind bura, der stryger inde fra land ned over kystbjergene, melder sig primært om efteråret og vinteren. Om sommeren blæser buraen normalt om natten og forsvinder om morgenen, hvor den bliver afløst af maestralvinden. Når den har fuld styrke, kan den påvirke færgefarten mellem kystbyerne og øerne. Jugoen blæser normalt om vinteren og bringer regnvejr med sig. Den kan være ret kraftig i vinterperioden, hvor den blæser flere dage ad gangen. Om sommeren bringer den ustabilt vejr.

Læs om geografien i Kroatien

Find inspiration til hvor i Kroatien du skal købe bolig

Måtte du opdage en fejl eller have tilføjelser, vil vi være meget taknemmelige, hvis du skriver en mail til info@boligudland.dk . Vi vil herefter, så hurtigt som muligt, undersøge og rette denne.
Eksempler på boliger til salg i Kroatien

  • Betagende Villa Brela i Makarska, Makarska
  • Fabelagtig Villa Tucepi i Makarska, Makarska
  • Fantastisk fuldtmøbleret lejlighed Dras, Drasnica
  • Eksklusiv lejlighed i Gamle By, Makarska, Makarska
  • Vidunderlig lejlighed i Krvavica, Krvavica
Edit This